СК „Фортуна” е сдружение с нестопанска цел. Основната ни дейност е да обучаваме деца, като имаме за цел да синтезираме приятната и полезната част от спортната дейност. Наблягаме главно върху два спорта: плуване и гимнастика. Това са и най- полезните и добре развиващи структурата, на децата между 4-12 години, спортове.
Допълнително се занимаваме и с хора в неравностойно положение и затруднения, както и такива с наднормено тегло. За нас от СК Фортуна, спортът има значение и активността е право пропорционална на здравословното ни състояние!

Днес децата ни се хранят с не особено полезни храни…ежедневно, играят твърде много на таблетите си и имат твърде малко двигателна активност. Не питайте детето дали иска да посещава даден спорт, а го заведете до залата! Децата не са наясно за това, което е полезно за тях, те винаги биха предпочели вредната и вкусна храна и поредната нова мобилна игра…

Сдружение “СК Фортуна извършва спортна дейност за деца над 4 години. Провеждаме много и разнообразни тренировки. Част от тях са следните спортни услуги: Спортна гимнастика;Здравословна гимнастика; Плуване; Водна аеробика; Йога; Зумба; Insanity; Рехабилитация на деца с ДЦП;

Ние работим с детски заведения

Детски градини;

Училища;

Спортни зали;

Плувни комплекси;

Здравко Здравков

Председател на Сдружение “СК ФОРТУНА” и специалист по спортна гимнастика за деца

 

Многократен републикански шампион по Спортна гимнастика. Участник на международно състезание в Украйна.

Завършил бакалавърска степен в НСА, треньорски профил по “Спортна гимнастика” и магистърска степен- “Спортна журналистика”. Следдипломна квалификация- “Фитнес и културизъм”.

Допълнителни квалификации:

  • Свидетелство за воден спасител на открити водни площи и море и на плувни басейни и водни паркове;
  • Успешно преминал курс на обучение по “Adobe Photoshop”, с издаден сертификат от Софтуерен университет “СофтУни”;

 

 

Десислава Василева

Организатор и координатор на Сдружение “СК Фортуна”

 

Завършила магистър по “Дизайн на електронни издания и уеб сайтове”.

4-годишен стаж в туристическия бранш както с възрастни, така и с детски групи и лагери.

 

Теодор Тодор

Специалист по плуване

Участвал на Световно през 2014 г. във Франция. Най-добро постижение за България №11. Участвал 2 пъти на Европейско първенство по водно спасяване и 3 пъти републикански шампион по водно спасяване. Участвал на международно първенство в Турция 2011 г., където е грабнал 4 златни медала.

Завършва бакалавърска степен в НСА, треньорски профил по “Плуване”.

Треньорски стаж: 2 години стаж в Бургас, 1 година стаж в София.

Спасител: стаж 3 години в Бургас.

Мишел Георгиева

Специалист по плуване

Участвала в редица състезания- училищни,републикански,международни турнири,университетски и други.

Завършва бакалавърска степен в НСА, треньорски профил по “Плуване”.

Треньорски стаж: Мишел е работила като спасител на Комлпекс ”Червено Знаме”. По време на следването си в Национална Спортна Академия работи като треньор към СУ “Ген.Владимир Стойчев”, Успоредно със следването преподава по специалността си, на плувен комплекс ”Академик”. Занимавам се с деца на различни възрасти,като най-мъничките са на възраст от 3 години.

Христос Маринов

Специалист по спортна гимнастика

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Николай Молов

Специалист по плуване 

Ники е завършил бакалавърска степен в Благоевград със специалност “Физическо възпитание и спорт”. Към момента е студент магистър в НСА – спеациалност “Спортна Журналистика.

Стаж: Ники има опит като спасител, изкарал е 3 сезона на българското Черноморие. Работил е и като треньор по плуване 10 месеца и към момента все още практикува като такъв в Сдружение “СК Фортуна”.